onsdag 17 juni 2009

Rädda Barnens Ungdomsförbund söker en personalchef på heltid, innehållande arrangemangs- och utbildningssamordning

Personalchef: 40 %
I dag har vi ett förbundskansli som består av anställd personal, 3 heltidstjänster och en deltidstjänst, arvoderade förtroendevalda samt en volontär. Som personalchef kommer du att leda kansliets personal.
En personalgrupp med tjänster som innehåller olika ansvarsområden kräver individuell arbetsledning och coachning, men också en sammanhållare för kansligruppen i stort. Det är viktigt att du har goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsledning.

Den förtroendevalda förbundsstyrelsen är ansvarig för hela förbundet mellan årsmötena och samverkan mellan styrelsen och kansliet är av mycket stor vikt för att förbundet ska nå sina mål. Denna samverkan kommer du vara en av ledarna för. Du kommer att jobba nära förbundsordförande som kommer vara din arbetsledare och chef. Som personalchef behöver du vara lyhörd, samarbetsvillig, tålmodig men också drivande, lösningsinriktad och använda konstruktiv feedback och coachning som dina främsta verktyg.

Arrangemangs- och utbildningssamordning: 60 %
Ansvara för förbundets arrangemang såsom förbundsårsmöte, träffar och utbildningar. Som ansvarig för arrangemang kommer du att från planering till utvärdering vara huvudansvarig för det praktiska arrangemanget och genomförandet. Deltagare för ett arrangemang varierar från 10-tal till 100-tal och allt där emellan, och deltagarna är i vår medlemsålder. Därför är det viktigt att du som arrangör är mångfacetterad och har ett helhetstänk.

Som ansvarig för utbildning kommer du att vara huvudansvarig för vår externa och interna utbildningsverksamhet. Rädda Barnens Ungdomsförbund utbildar aktiva medlemmar till nationella informatörer som håller workshops om barnets rättigheter som vi säljer till skolor, organisationer och företag. Du kommer att vara samordnare och ansvarig för denna verksamhet, från utbildning av informatörerna, till att ta emot förfrågningar/marknadsföra verksamheten.

Du som söker tjänsten
- är lösningsinriktad, konstruktiv, drivande och lyhörd
- har vana att arbeta självständigt så väl som i grupp
- har erfarenhet av chefskap och ledarskap
- har erfarenhet från ideellt arbete
- har samordnat arrangemang

Det är meriterande om du har
- erfarenhet av att jobba ideellt eller som tjänsteman i en ungdomsorganisation
- har god kunskap om barnets rättigheter
- har erfarenhet av uppsökande försäljning

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde omgående. 6 månaders provanställning tillämpas. Vi ser mångfald av perspektiv, bakgrunder och erfarenheter som en tillgång och har därför stora förväntningar på en bredd bland de sökande.

Du ska givetvis dela vår filosofi, som du kan läsa mer om på www.rbuf.se. Visst arbete kommer att ske på obekväm arbetstid. Kollektivavtal finns mellan IDEA och Unionen/Akademikerförbunden.

Sista ansökningsdagen är den 6 juli och ansökan (personligt brev på max 1 A4 och CV) skickas via e-post till jobb@rbuf.se. Ange löneanspråk i ansökan. Förbundsordförande, Sofia Zackrisson svarar på frågor som rör tjänsten på 0706-529892 eller sofia.zackrisson@rbuf.se.

Inga kommentarer: