måndag 17 november 2008

Storbritannien har misslyckats å det grövsta!

Barnado’s, en barnrättsorganisation i Storbritannien har lyft fram en undersökning om synen på barn som YouGov ligger bakom.

Till undersökningen har man gjort en kort film som går ut på att ett gäng män beger sig ut på jakt efter barn. Genom hela den korta filmen talar männen om barn som monster som inte ska ha några rättigheter och att de måste sätta stop för barnen. Filmen är obehaglig. Ruskigt obehaglig.

Filmen är gjord efter de kommentarer som undersökningen visar på vad engelsmännen anser om barn. Jag läser vidare och ser siffror och kommentarer om att något måste göras för att skydda oss från barn. Att barn tar över våra gator, att barn som hamnar i problem inte alls behöver hjälp.

Nej. Nej, Nej. Nej.

Vad fan är det frågan om??

Vi pratar om ett av de inflytelserika i-länderna Storbritannien. En del av Europa. En del av EU.

Jag är tacksam över att det finns organisationer som Barnardo's och Save the Children som tänker göra något åt synen på barn.

Ett land som tillåter barnaga och som har fängelser för barn behöver påtryckningar och stöd. Det är ingen slump att de här siffrorna har kommit fram. Det är ingen slump att så många av de vuxna i Storbritannien har blivit barnfientliga. När man har en makthavare som säger att ens barn ska handskas med våld, och där barn straffas istället för att få hjälp och trygghet, är det inte konstigt att den här synen skapas.

Det är egentligen ganska enkelt. Storbritannien borde själva inse vem som bär ansvaret för att alla människor ska ha samma rättigheter och lika värde. I fallet barn har man misslyckats på den mest grundläggande punkten för synen på barn.

Barn har speciella rättigheter, inga skyldigheter. Det är vuxnas skyldighet att se till att barns rättigheter tillgodoses.

Inga kommentarer: