söndag 4 oktober 2009

Kära Ungdomsminister!

Öppet brev till Nyamko Sabuni:

Jag träffade dig som hastigast i somras efter ett frukostseminarium under Almedalen som LSU och Folk och Försvar anordnande. Du pratade främst om värdegrundsarbete och jag passade på att ge dig en kortfattad version av barnkonventionen efteråt. Då berättade du att du hade tänkt läsa FN’s konvention om barnets rättigheter och undrade om den fanns i en längre version.

Som ungdomsminister kan det vara till stor nytta att vara expert på vad barn enligt denna konvention har rätt till. Eftersom Sverige i 20 år har varit bunden att följa denna konvention skulle du kunna briljera med att efter såhär kort tid faktiskt följa konventionen till fullo. Denna kompetens skulle kunna bidra till att du åstadkommer stordåd utefter barnets rättigheter i ditt uppdrag som minister.

Rädda Barnens Ungdomsförbund verkar för att barnkonventionen efterlevs och respekteras samt att barn och unga får makt och möjligheter att kunna förändra sin och andra barns situation här och nu. Därför vill vi nu, som de barnrättsexperter vi är, erbjuda dig en exklusiv utbildning i just barnrätt. Om du vill får du självklart bjuda med dina kollegor och de andra statsråden till detta unika tillfälle.

Information om tid och plats behöver vi nog komma överrens om gemensamt, men vi skräddarsyr gärna en utbildning så att den särskilt kan komma dig till nytta.

Varma hälsningar/

Sofia Zackrisson
Förbundsordförande
Rädda Barnens Ungdomsförbund



...svaret från Nyamko kommer också att läggas upp här. Vi väntar med spänning!

Inga kommentarer: