söndag 16 augusti 2009

Rapport säger: Sverige Bryter mot barnkonventionen. Rädda Barnens Ungdomsförbund säger: No shit!?

-Barnkonventionen är inte en del av svensk lagstiftning, utan ett vägledande dokument. I det här fallet är det alltså utlänningslagen som gäller, sade Billström.

Så försvarar migrationsminister Tobias Billström att Sverige inte tar hänsyn till barnets bästa vid asylärenden. I rapport idag togs fallet om en familj som tvingas splittras för att mamman och det yngsta barnet inte får uppehållstillstånd i Sverige, upp igen. Pappan och det äldsta barnet har uppehållstillstånd, medan andra halvan av familjen tvingas flytta. Rapport tar upp fallet för andra gången men Billström har fortfarande inget klokt att säga. Men visst, det stämmer ju. Barnkonventionen är inte lag. Sverige har lovat att följa konventionen och se till att lagen och barnets rättigheter går hand i hand ändå. Men om nu regeringen avfärdar kränkningar mot barnets rättigheter såhär lätt borde ju en förändring i lagstiftningen ligga nära till hands.

Jag skulle vilja höra Billström svara:

- Eftersom barnkonventionen numera är en stark och viktig del av svensk lagstiftning kommer den här typen av fruktansvärda misstag aldrig att återupprepas. Det har ni mitt ord på.

Kom igen nu, för helvete! Svenska staten, sluta vara svag! Gör barnets rätt till lag!

Sofia Zackrisson
Förbundsordförande
Rädda Barnens Ungdomsförbund

2 kommentarer:

sMARTAss sa...

http://larsh.wordpress.com/2009/08/16/arg-i-rapport/

Rädda Barnens Ungdomsförbund sa...

Tack för tipset!