fredag 28 januari 2011

Ung och Dum!

Ny hemsida och andra kommunikationskanaler till vårt projekt, Ung och Dum- om synen på barn och unga!

Halli Hallå mister miss!

Rädda Barnens Ungdomsförbund driver ett projekt tillsammans med Centrum mot Rasism och Sveriges elevråd - SVEA som heter Ung&Dum - om synen på barn och unga. Vi sitter på SVEAs kansli och har arbetet med projektet sedan sommaren 2010. Ni har inte sett oss så mycket hittills, eftersom vi har koncentrerat oss på att jobba inom projektet och tagit fram en bra grund. Men nu är detta gjort så PROJEKTET LANSERAS DEN 7 FEBRUARI, med att vår hemsida, www.ungochdum.se, släpps.

Kolla in denna film>> så får du redan nu en förtitt av vad som kommer hända på hemsidan:

Snurra in på vår Facebook fanpage>> åxå för att få se ännu mer:

Ung&Dum i tre meningar, så du kan berätta vad vi är för andra RBUFare!
Vi gillar inte att det finns rasism i Sverige.
Vi gillar inte vuxnas nedvärderande syn på barn och ungas kompetens och förmåga.
Vi gillar inte att barn och unga utestängs från att vara med och bestämma i politiken.

Våren 2011
Under våren nu så kommer vi vara ute på olika arrangemang som Rädda Barnens Ungdomsförbund och de andra organisationerna har, vi kommer vara ute på skolor i april/maj och hålla workshops om åldersmaktordningen, antirasism och engagemang (helst tillsammans med lokalgrupperna så var beredda på ett telefonsamtal!!!) ha olika kampanjer och mycket mer: SÅ VI SES NÄR SOLEN BÖRJAT SKINA LITE MER!!!

Ta hand om dig å lev vackert!

//Ung&Dum Crew

1 kommentar:

Anonym sa...

Ung och dum besökte vår skola. På frågan varför ni kallar er för ung och dum svarade en av era representanter att ung stod för ung naturligtvis och dum stod för att vuxna tycker att barn och ungdomar är dumma. Pådyvla inte oss vuxna något som inte är sant.
Linnéa, lärare